понеділок, 2 листопада 2015 р.

Найвидатніший поет «Срібної доби»

1 листопада відбулося чергове засідання літературної студії «Слово», приурочене до 135-ліття від дня народження російського поета, драматурга, автора ліричних драм і публіцистичних статей, одного з найвидатніших митців «Срібної доби» – Олександра Олександровича Блока.
Літературний глобус цього засідання зупинився на Росії, адже такі поети як Олександр Пушкін, Сергій Єсенін, Олександр Блок надзвичайно талановиті: від

читання їхніх віршів уперше і від перечитування вдесяте отримані відчуття залишаються такими ж прекрасними і піднесеними. Життя їх складне, загадкове, цікаве. Особисте життя Блока у той час, та й у наші дні, нерідко ставало темою розмов у суспільстві, але, напевне, тільки Блок умів так по особливому любити. Не зважаючи на це, зі своєю дружиною – Любов’ю Менделєєвою він прожив у шлюбі вісімнадцять років, поки «смерть не розлучила їх». Смерть поета – остання його загадка. Досі немає впевненості, від чого він помер, існують найрізномітніші думки та твердження.
Бібліотекар Христина Феш ознайомила присутніх на заході з найцікавішими фактами із життя поета. Учасники насолодилися звучанням його відомого вірша «Незнайомка».
Осінь завжди зачаровує серце людини незбагненністю кольорів і відтінків, а ще дивовижною неповторністю краси природи. Саме вона – осінь надихнула на написання чогось прекрасного наших студійців під керівництвом свого наставника Галини Максимів. На завершення вони поділилися своїми вже готовими творами та задумками на майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар