понеділок, 12 січня 2015 р.

Парк, народжений коханням

      Софіївка… Таємничі гроти, біломармурові статуї, дзеркальні плеса, дзвінкі струмочки і гомінкі водоспади, дивовижна рослинність, оповиті легендами будівлі.
Софіївка… Незрівнянне диво, поема каменю й води, гармонія флори і ландшафту, архітектури і краєвидів. Скарбниця культури і духовності, пам’ятник красі і праці. А ще – коханню. Великому коханню до чужинки Софії – красуні невідомого роду, тричі продану. З її вроди й шляхетності дивувалися королівські двори Європи. Життя її повнилося злетами й падіннями, авантюрами й політичними інтригами. Кульмінацією стало кохання Софії до Станіслава – Фелікса Потоцького – польського магната і володаря величезних маєтків. Саме кохання надихнуло графа на дар у відповідь – сад в Умані на Чорній Камянці й гранітних скелях, який ще тоді названо «куточком раю на землі».
Відеоподорож «Парк, народжений коханням» перенесла учасників літературної студії «Слово» за сотні кілометрів, в чарівну Софіївку, може саме для того, щоб кохання, яке народило такий парк, надихнуло і їх на написання нових віршів, і звичайно про кохання… Подорож відбулася 11 січня в День Національних парків і заповідників. Певна річ, багато можна розповідати про чудовий парк, але краще побачити його на власні очі. Тож щиро бажаємо відвідати ту чарівну казку, назва якої «Софіївка».
Після перегляду відеофільму «Софіївський ноктюрн», студійці мали змогу не тільки вивчити нові віршовані розміри, про які їм розповіла керівник студії Галина Максимів, але й поділитися власними віршами.
Присутні написали листа вдячності українським воїнам, що перебувають в зоні АТО: «Повертайтеся додому живими і здоровими! Ми чекаємо вас!»
 

Немає коментарів:

Дописати коментар